Track en Trace Workshop

track en traceSpectaculaire actiefoto hierboven hè? Dat zijn Suus en ik die heel geconcentreerd aan het werk zijn, tijdens de workshop Track en Trace in Achtmaal (bij Blackdogcenter).

Ik zal jullie even vertellen wat dat is om de velen vraagtekens weg te halen.

Track & Trace is een workshop voor hond en baas. Het gaat hierbij om concentratie, samenwerken met de baas, speuren en denkwerk. Inspannend en leuk voor hond en baas. De workshop duurt ongeveer drie uur en er is een pauze omdat het best intensief is.

Het parcours is heel verschillend. De ene keer loop je over een kooi en de andere keer over planken. Even wennen dus met mijn pootjes op al die dingen en goed naar Suus kijken of ik het wel kán doen en of het goed is wat ik doe.
Soms wil ik er ook wel eventjes tussenuit piepen, maar Suus gaf mij het vertrouwen dat ik het toch wel kon. Frolic snoepjes hielpen ook een hele hoop ;)!

In het bos hebben ze ook nog een extra soort overlevingsparcours neergezet. Ik moest aan de ene kant zitten en toen Suus mij riep moest ik naar haar toe komen. Nou de eerste keer had ik dat snel bekeken want ik ging gewoon buitenom.
De tweede keer lukte het wel (ze hadden me geblokkeerd dus nou moest ik die hindernissen wel nemen, hihi!). Ik had (met aanwijzingen van Suus) alles uitgevogeld om toch bij haar uit te komen! Helemaal trots op mezelf liep ik met een hoge staart in het rond toen het gelukt was.

Er lag ook een stapel met ronde donkere dingen met gaten erin en daar moesten we overheen lopen. Dit vond ik toch best wel eng en daarom ben ik nog niet tot helemaal bovenop geweest. Zelfs niet met de Frolics :). Toch was Suus erg trots op me!

Hieronder nog een aantal foto’s:

  

Bij de tonnen die je ziet op de rechter foto moest ik ruiken in welke het snoepje zat en dan zelf maar zien hoe ik die te pakken kon krijgen. Doordat ik al moe was door de andere oefeningen ging dat niet echt goed maar we hebben het uiteraard wel positief afgesloten.

Ik wil dit graag nog een keertje doen! Wie van jullie heeft het ook eens gedaan?

Dikke Lebber,
Evy

Verhaal van de dag

Leave a Reply